2024-03-20 55 views
天天海南雞:本店嘅招牌菜,雞件好嫩滑,就算連雞胸嘅位置都唔會好嚡。有三款款唔同嘅醬油任君選擇個人就覺得原汁原味係最好。雞皮好薄,皮下脂肪唔多,食落唔會覺得油膩,連埋雞皮食先至正宗。雞皮同雞肉之間仲有層啫喱,鍾意食雞既,緊係知道係好野黎啦。黑胡椒大蝦粉絲煲:好香嘅黑胡椒味撲鼻而來,配埋金不換,聞到已經食指大動。大蝦係開邊上非常入味份量亦都唔細,一個煲都有五六隻。粉絲將煲嘅內既精華吸收咗亦都收得幾乾身。星洲海鮮喇沙水晶粉煲:嚟得食星加坡菜點會唔試吓個喇沙湯?喇沙湯底味道濃郁,有椰奶香,充滿星洲嘅味道。配料份量亦都合適,水間粉將喇沙湯底嘅精華吸收咗。食法唔同黑胡椒煲唔同,一個乾一個濕,兩者各有特色。總結:座位好舒適,食物質素一流,亦都好精緻,果然冇失禮米芝蓮食府嘅名銜,價錢亦都公道,值得一試。