2024-02-22
同阿女去行街,行到餓餓地去金子半之助食炸物。店面裝修好有feel , 坐得好舒服。😇松花堂御膳,可以揀海老或者軟殼蟹,仲可以加錢將飯轉做稻庭烏冬。松花堂御膳有季節小鉢、天婦羅、玉子燒、迷你沙律、刺身同涼拌茄子。軟殼蟹炸得啱啱好一口咬落去有好多膏!🥰三件刺身,分別係蝦、帶子同埋北寄貝每樣都好鮮甜。其他嘅小食更加深得我心!稻庭烏冬面質幼滑配上流心蛋和各種配菜,一流!👏🏻海老上天丼有四隻天婦羅蝦,每隻蝦都炸得金黃鬆脆,其他嘅蔬菜天婦羅都好出色,加埋醬汁配白飯👍😌講一個丼碗的秘密丼碗是運用了源自江戶時代的陶瓷工藝,佐賀有田燒來製作,碗底部份特意做成空心設計,為更能保持碗中食物的溫度,由外觀賣相到實用性,都是一絕的江戶前味道!日本特製高胡麻油金子半之助採用日本特製高級胡麻油, 胡麻油製成的天婦羅芳香撲鼻及色澤會較深。餐牌仲有好多其他嘅天丼可供選擇,下次一定再嚟試下😽
稻庭烏冬面質幼滑配上流心蛋和各種配菜,一流!👏🏻
講一個丼碗的秘密
日本特製高胡麻油
餐牌仲有好多其他嘅天丼可供選擇,下次一定再嚟試下😽