2017-08-11 365 views
提到酸辣粉,以往梗係覺得係天氣凍嘅時候一大恩物,食完成身興合合。不過對於好鐘意酸辣粉嘅人黎講,係無分四季的。雖然而家好多食店都有供應酸辣粉,可以涼住冷氣食,但好似我呢啲咁犯賤嘅人類,就係鐘意有陣國內風味,見到個重慶酸辣粉紙碗特別有親切感,仲要企喺度食,問你死未。店旁有個鋪位可供堂食,店外都有幾張高枱,一律企位,平時我就企出面都照食,當日三十幾度, 我都係隔硬逼逼逼入去,開住私家風扇食都出哂汗。但有好多人同我一樣,都唔介意流住汗食!正宗重慶酸辣粉 $24比對上一次黎加價一蚊,仍然係可接受範圍,酸辣粉果個位好似換左個男店員,佢有佢講國語,我有我講廣東話。酸辣粉分大、中、小辣,點左中辣,唔會太辣,一般食到辣嘅人都應該接受到。(不過次次食都有少少唔同,手勢唔一樣)配料有榨菜、肉碎、花生、香菜,都算大方啦至於薯粉就睇運氣,有時會好腍,今次不錯,幾煙韌

正宗重慶酸辣粉 $24
配料有榨菜、肉碎、花生、香菜,都算大方啦
至於薯粉就睇運氣,有時會好腍,今次不錯,幾煙韌

2017-07-27
$24 (Tea)