近來阿女多咗係屋企HomeOffice,午餐多數在家煮嘢食,所以我要買定啲食材放喺雪櫃,等佢隨時有得食,佢食嘢都好講究,唔係様様都食,記得之前老公買過振興肉丸比女兒食,佢讚口不絕,今日我去灣仔經過大埔振興肉丸分店,立刻入內買返幾包返屋企。店內有一大排雪櫃,放滿不同口味的肉丸和急凍食品。招牌旁更寫明原味、天然、健康,表示振興產品用料講究,令食客食得安心又放心。買咗幾款肉丸,用保溫袋裝載,保持溫度。女兒見到啲振興肉丸,急不及待立即拎去煮粉食。松露小籠包:外皮是用魚肉和松露製造,餡料是豬肉碎,松露香味濃郁,外皮彈牙,餡料鮮甜。牛骨清湯牛丸:採用澳洲牛腿肉作材料,將濃郁的牛骨湯精華混入牛丸漿內混和在一起。肉丸彈丸又鮮味!豬骨濃汁貢丸:選用台灣入口的豬腿肉,將濃濃的豬骨湯、一級香菇混入豬肉漿內混和在一起。 製成又大又美味的豬骨濃汁貢丸。口味層次豐富,多汁彈牙。 仿龍蝦丸:龍蝦丸賣相鮮艷吸引,採用新鮮魚肉和飛魚卵魚籽製作,不添加人造色素、防腐劑,絕對食得美味又健康。
買咗幾款肉丸,用保溫袋裝載,保持溫度。
女兒見到啲振興肉丸,急不及待立即拎去煮粉食。

2021-03-16
TakeAway