2024-09-29
忙完活動後特別餓,就喺太古城覓個食~入咗間韓式fusion cafe醫肚、懶懶的嗌咗set 餐餐廳屬半自助式嘅模式,環境幾優雅,設有生果水喺出餐位附近比大家任斟,座位都幾多、仲要有花花枱,大家可以自己揀位置坐。🍴 主食4揀2,我揀咗肉醬牛胸肉蛋包飯&辛辣肉醬年糕小食2揀1 、我哋揀咗炸雞拼盤(要咗洋蔥味、芝士同甜辣口味)甜品2揀1,甘筍Oreo慕絲蛋糕 、仲有2杯自選🍸🍹叫咗杯白桃甜蜜梳打 同 紅豆🫘鮮奶蛋包飯一𠝹,滑蛋就湧出嚟🫢配搭牛胸肉油脂豐富嫩軟多汁,足料又大份。飯底係有甘筍同翠玉瓜嘅味飯,配埋滑捋捋嘅蛋,同啖啖肉嘅肉醬口感一流。辛辣肉醬年糕有啲驚喜,同預期印象中嘅傳統韓式辣炒年糕唔同😂佢唔係甜辣嘅味道,而係肉醬意粉嘅味道配搭煙煙韌韌有啲咬口但唔會過硬嘅年糕同麵底係幾特別~炸雞份量唔少,揀咗3隻味~洋蔥味幾夠洋蔥🧅感🫶🏻芝士同甜辣口味都幾唔錯,外面脆口內裏肉質嫩滑仲要無骨啖啖肉~仲有薯條配埋架~甜品係盆栽嘅外型😛幾打卡able 嘅甘筍Oreo慕絲蛋糕。3重口感,幾濃郁嘅朱古力味。面係Oreo餅碎,中間係慕絲蛋糕最底係奶香布甸層。🍹白桃梳打比較清新香甜,仲有果肉咬吓😛清甜得嚟啱啱好
入咗間韓式fusion cafe醫肚、懶懶的嗌咗set 餐
🍴 主食4揀2,我揀咗
肉醬牛胸肉蛋包飯&辛辣肉醬年糕
炸雞份量唔少,揀咗3隻味~
🍹白桃梳打比較清新香甜,仲有果肉咬吓😛清甜得嚟啱啱好比我中和返口腔~ 紅豆鮮奶就每啖都充滿濃郁奶味同綿滑嘅紅豆🫘 面仲有玫瑰花瓣做點綴。
我覺得Set餐嘅份量其實足夠唔太大食嘅女仔3-4人share嚟食都冇問題😛
肉醬牛胸肉蛋包飯
肉醬牛胸肉蛋包飯
炸雞拼盤(洋蔥味、芝士、甜辣口味)
辛辣肉醬年糕
甘筍Oreo慕絲蛋糕
紅豆鮮奶、白桃甜蜜梳打