2018-04-18
之前食過呢間餐廳嘅Lunch覺得ok,所以今晚約咗朋友响呢度食飯,帶位安排坐對住出菜嘅位,座响度等緊朋友其間,有位帶黑衫眼鏡男侍應,有幾聲咳,唔緊要,佢用手掩住口咳,唔緊要,最攞命係佢無洗手,跟住用掩住口咳嘅手攞食物比客人,救命呀!到佢咳咗第3次,我頂唔順,我舉手叫佢,我好有禮貌同佢講:先生,你係咁咳,麻煩你可唔可以洗吓對手?佢話:我知㗎啦!(期間我並未order食物,因為等緊朋友,朋友有小孩)見佢真係有洗手,因為open pantry,所以睇到佢洗,但過了一分鐘,佢又咳,又係用手掩住口,又俾我見到,我真係拎晒頭喇,咳嗰位侍應跟住走嚟同我講:小姐,你朋友仲有幾耐到?我話,仲有10分鐘,佢同我講話唔好意思,呢度限時個半鐘,咁我話 得㗎喇,我出番去囉,橫掂我未叫嘢食,你對手又唔洗!最後,我出返去同帶位嗰位先生講咗,我真係聽唔到佢話限時個半鐘,不過唔緊要喇,我講番晒嗰位咳嘅侍應咁唔衛生嘅情況佢知,但佢個樣都好無耐囉!其實佢帶番個口罩咪無咁嘔心囉!
其實佢帶番個口罩咪無咁嘔心囉!