夏天雖然熱 但係都阻擋唔到我想打邊爐嘅意欲🤪 呢晚約咗友人嚟呢間全港都有好多分店嘅牛肉火鍋店 最近佢哋有期間限定嘅信州和牛 真係要去試吓啊😚牛骨清湯呢度嘅清湯並唔係咁簡單 係用牛骨熬製㗎🐮 所以飲落有淡淡嘅牛肉香味同肉嘅鮮甜味 入面除咗牛骨之外 仲有一啲牛腩同埋白蘿蔔 白蘿蔔都幾甜😊信州和牛羽下肉呢個就係和牛級數嘅牛肉 我哋揀咗呢個比較重油脂嘅部分🫢 食落口唔算入口即溶 但係都唔會太膩 鍾意油香嘅朋友一定要試吓特色牛肉其他牛肉嘅質素都唔錯 牛上肋嘅油花分佈就比較平均 所以食落幾重牛味🥰 吊龍伴就比較多瘦肉 咬落口感柔軟🥩 牛舌肉質彈牙 切得夠薄 只要輕輕一涮就食得👅手打牛筋丸呢個牛筋丸都好香嘅牛肉味 唔會太多牛嘅脂肪喺入面充撐個濃厚嘅牛味 而係紮紮實實嘅牛肉味👍🏻炸魚皮 響鈴呢兩個都係打邊爐必叫嘅項目啦😎 炸魚皮同響鈴都炸得好香脆鮮製手打烏冬呢隻手打烏冬係呢間火鍋店獨家嘅🍜 麵條比較幼身同比較彈牙有咬口 面嘅質感都好細滑 相對坊間嘅稻庭烏冬比較幼身一啲🤓朝日啤酒打邊爐配啤酒簡直係絕配啦🍻 仲有不同嘅啤酒有優惠呢間嘅牛肉真係幾高質 有啲牛嘅特別部位其他餐廳唔會有 啱晒係牛魔王嘅你啊😍
牛骨清湯
牛骨清湯