2019-08-24
前幾個禮拜發現太子站對開新開坐一間腸粉店,所以揾左日經過去試試。支持一下新店開張。地方偏細,店內好似係得一排7-8個座位,應該係屬於速食店,但菜單一d都唔係速食垃圾。腸粉皮非常薄而且彈牙,味道亦十分足夠,基本上豉油都不過係自己落左幾滴,相信其實唔落都OK。新店緣故,老闆問要唔要五隻唔同味試下,少有店鋪可以咁mix,可能係剛開張一個月,所以比食客都試試。不過我似乎就食到有兩粒似乎係一樣既香菇肉餃。下次叫淨味試清楚。水餃皮一樣非常薄透,咬口似乎比一般湯餃結實,餡料唔會係水餃皮裡面啷下啷下咁。豬肉餃偏結實,韭菜餃估計因為有菜所以個人覺得適中。整體上感覺唔同一般市面上既水餃。即磨豆漿非常新鮮,老闆會問要唔要冷熱溝,涼快得來唔會凍到brain freeze。值得一提係店鋪主張健康,所以豆漿係無糖既,但可以自己加糖漿,我就加左少許,微甜搭配豆味好正。$48蚊套餐對於大食既我來講,剛剛好滿足我食少少當晚餐墊下個胃,之後去運動既需要。另外仲有d小菜例如拍青瓜之類,不過就唔影菜單。
另外仲有d小菜例如拍青瓜之類,不過就唔影菜單。