實在太耐無去太子食飯估唔到呢到有間高質又有立場嘅居酒屋餐廳裝修都走日式style非常有味道食物方面所有嘢都好快上菜, 所以先影到大合照另外嘢食都幾高質, 呢個價錢又唔算貴𓂅 秘制半熟鰹魚他他 (ᴴᴷᴰ118)✨輕輕炙過嘅鰹魚刺身配上洋蔥同蔥嚟食更顯鮮味, 不用太多的調味已經讓人滿足𓂅 芝士玉子燒 (ᴴᴷᴰ88)✨到居酒屋一定要叫的玉子燒!雖然呢到未整到層次分明, 但係芝士流心效果夠曬勁, 甜度跟芝士鹹也配合得Okay👌🏻𓂅 火灸明太子 (ᴴᴷᴰ78)青瓜片🥒配搭大大舊明太子, 原意應該是想用青瓜清爽口感去平衡明太子味, 可明太子的鹹味還是過重了, 未能好好發揮~𓂅 青森青提豚肉卷 (ᴴᴷᴰ48)✨意外出色嘅菜式, 一般餐廳用提子做配搭都會搵啲好甜嘅提子, 呢到嘅提子唔會過甜搶曬風頭得嚟, 果肉多汁清香又可以減少豚肉烤豚肉果份油膩感💛𓂅 芝士年糕 (ᴴᴷᴰ48)✨圓碌碌的芝士年糕作為一餐嘅結尾, 面層微微烤焦帶硬身口感, 入面則是煙韌得嚟不會太重芝士味🥰 勁滿足𓂅元氣蒜頭漬 (ᴴᴷᴰ38)✨出乎意料的好吃, 因為(挑食的)我本身唔喜歡食蒜頭, 但呢個蒜頭漬食落脆口又無咩平時我好怕嘅蒜頭味
實在太耐無去太子食飯
估唔到呢到有間高質又有立場嘅居酒屋
餐廳裝修都走日式style非常有味道

食物方面所有嘢都好快上菜, 所以先影到大合照
另外嘢食都幾高質, 呢個價錢又唔算貴

𓂅 秘制半熟鰹魚他他 (ᴴᴷᴰ118)✨
秘制半熟鰹魚他他

𓂅 芝士玉子燒 (ᴴᴷᴰ88)✨
芝士玉子燒

𓂅 火灸明太子 (ᴴᴷᴰ78)
火灸明太子

𓂅 青森青提豚肉卷 (ᴴᴷᴰ48)✨
青森青提豚肉卷  &  京蔥雞肉串

𓂅 芝士年糕 (ᴴᴷᴰ48)✨
芝士年糕

𓂅元氣蒜頭漬 (ᴴᴷᴰ38)✨
出乎意料的好吃, 因為(挑食的)我本身唔喜歡食蒜頭, 但呢個蒜頭漬食落脆口又無咩平時我好怕嘅蒜頭味, 用醃漬方法整配埋沙律菜食真係好好食omg
元氣蒜頭漬

其他食物 / /
𓂅 鹿兒島一口牛 (ᴴᴷᴰ58)
鹿兒島一口牛

𓂅「素」有馬山椒素肉 (ᴴᴷᴰ48)
「素」有馬山椒素肉

𓂅 京蔥雞肉串 (ᴴᴷᴰ48)
𓂅 秋葵 (ᴴᴷᴰ28)

2023-03-19
$330 (Dinner)
秘制半熟鰹魚他他
芝士玉子燒