2025-01-02
餐廳環境中式風格,幾層樓高,好適合情侶或者家庭嚟輕鬆聚餐!😌 氣氛好舒服,唔會嘈嘈鬧鬧!餐廳仲有功夫茶~我哋都試下❤️❤️果然茶香味足~我哋叫咗兩款$88嘅精緻小菜,中午嚟食,真係好抵食!份量啱啱好夠兩個人食!首先係「魚露花甲皇」!🐚 花甲肉質肥美,鮮甜又多汁!😋 魚露同麻油嘅味道配合得好好,好惹味!跟住係「汕頭煎蠔烙」!🦪 蠔仔多到爆晒出嚟! 煎到金黃香脆,蠔仔鮮味十足!最後仲叫咗半份「招牌滷水鵝肝」!🫙 原本以為鵝肝會好鞋,點知完全估唔到! 超級嫩滑,入口即溶,軟綿綿嘅口感,簡直係人間美味!🤤我哋每人叫咗碗白飯同白粥,配埋啲小菜,真係食得好滿足!🍚🥣仲叫咗壺香片茶🍵,清香解膩!總括嚟講,陳儀興尚潮樓嘅食物質素高,價錢又合理,環境又舒服!💯 值得推薦俾大家!🥳 下次一定會再嚟試其他菜式!記得留意下分店嘅營業時間呀!⏰太子分店:星期一至五 11:00am-15:00鰂魚涌分店:星期一至四 17:30-21:30 / 星期六、日 11:00am-15:00
餐廳仲有功夫茶~我哋都試下❤️❤️果然茶香味足~
我哋每人叫咗碗白飯同白粥,配埋啲小菜,真係食得好滿足!🍚🥣
仲叫咗壺香片茶🍵,清香解膩!
記得留意下分店嘅營業時間呀!⏰
太子分店:星期一至五 11:00am-15:00