2025-02-06
📍 Susan Chicken Rice 🍗🔥📍 地點: 太子🍽️ 類型: 馬來西亞菜今次嚟到 Susan Chicken Rice 試下佢哋嘅特色馬來西亞菜,環境簡約,感覺幾舒服,落單後都唔使等太耐就上菜,最期待嘅 火焰醬香椰子雞窩 + 油飯 一上枱即刻有驚喜!🔥🍗📌火焰醬香椰子雞窩 係呢度嘅招牌菜之一,上枱時店員會淋上酒再點火,真係又香又有視覺效果!😳🔥 雞肉炆得夠嫩滑,完全 吸收咗椰子醬汁嘅香氣,帶微微甜味但又唔會過膩,啖啖充滿南洋風味!配埋 油飯 🍚,飯粒獨立不黏,帶淡淡雞油香,食落去口感濕潤 但唔會太油膩,簡直係完美配搭!✨開始食之前,試咗佢哋嘅鮮油咖哩多士 🍞☕,外層 烤到微脆,入面柔軟帶牛油香,塗上 濃郁香滑嘅咖哩醬,味道微微辛香但又帶住淡淡甜味,好有層次感!最後飲埋雪糕薄荷朱古力咖啡 🍨☕,入口係濃郁嘅咖啡苦香,加上 清爽嘅薄荷味同朱古力甜味,飲落去有少少似 Mocha 但層次更豐富,完美作結!😋✨整體嚟講,呢間餐廳 味道夠地道,火焰椰子雞更係賣點,如果鐘意南洋風味或者想試特別嘅馬來西亞菜,呢度值得一試!💯🔥
📍 地點: 太子
🍽️ 類型: 馬來西亞菜