𓌈˒˒ 安樂珈琲Coffeeanalog.hk𓂃𖠚∗ᤲ𑀇太子西洋菜北街169號地舖G/F, 169 Sai Yeung Choi Street North, Prince Edward𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)𖦞 Cold Brew $60· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 安樂珈琲開業已經三個年頭 係我心目中一路都係香港其中一間極高品質珈琲店 可以靜靜地坐得舒服 慢慢Chill下 而又唔會趕你走店內 Espresso 採用 @roastwork 出品嘅咖啡豆 不定時會有深烘嘅SOE 手沖則由來自不同烘焙商出品深淺烘焙豆品 而店內 Cold Brew 則採用 @kizuna.coffee 出品嘅咖啡豆 而每星期Mystery Cake 都不同 戚風蛋糕則採用 @chiffion.chiffoncake 出品 咖啡 蛋糕 味道絕對數一數二 可惜今次食完中午飯太飽 未有位置可以落肚安樂珈琲店內環境氛圍寧靜 胡桃木色佈置配上重重威士忌牆映照 典雅愉悅 每次到場時都坐滿一台台人客 而值得一提 每日六點後 鋪頭就會搖身一變 成為 Whisky Bar 當日下午時份亦會有數枱客
𓌈˒˒ 安樂珈琲
Coffeeanalog.hk

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
太子西洋菜北街169號地舖

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𖦞 Cold Brew $60
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

安樂珈琲店內環境氛圍寧靜 胡桃木色佈置配上重重威士忌牆映照 典雅愉悅 每次到場時都坐滿一台台人客 而值得一提 每日六點後 鋪頭就會搖身一變 成為 Whisky Bar 當日下午時份亦會有數枱客人在品嘗店內各式各樣的Whisky 真係有一種慢活好 Chill 嘅感覺!

𖦞 Cold Brew $60
由@kizuna.coffee 咖啡豆製成嘅Cold Brew 係我喜歡嘅味道 冷萃後呈一種水果蜜餞感 帶有一種清新感覺 酸質感稍為特出 個人極鍾意店家選用一粒平常珈琲店少用的方正大冰塊 將 Cold Brew 倒在杯內大冰塊上 除左能夠保持冰凍同時減慢溶解速度 令 Cold Brew 味道更上一層樓
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀ ‎
‎‎܀
‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2023-06-22
$60 (Tea)
  • Cold Brew