2023-09-30
呢間礼係🚇太子區內高質又有格調嘅🇯🇵日式串燒居酒屋,入面裝修充滿🏮日式風格,吧枱位仲可以睇住師傅🔥燒串燒添。前菜牛脷👅又腍又香,我哋叫個🎋松竹梅上撰清酒🍶慢慢飲住揀吓嘢食,☺️感覺好 chill。呢度有好多嘅🧆小食都好啱用嚟餸酒,🍄黑松露枝豆🫛用黑松露醋汁浸泡住,入口酸甜🤤好開胃而且仲有陣陣嘅🥰黑松露香。呢個唐揚小池魚🐟好多枱都有叫,入口好香脆🤩鮮味再點埋蛋黃醬一齊食好啱🍶餸酒。芝麻雞翼🐓外脆內軟,而且充滿👍芝麻香。鹽燒一夜干🐟都幾大條,魚味濃郁😋又鮮嫩,而且個皮🔥燒得好香脆,正呀!各款嘅串燒🔥都係呢度嘅主打菜式,我哋揀咗極上黑豚腩🐖、鹿兒島一口牛🐂、「素」有馬山椒🌶️素肉串、🐓雞肝串同埋京蔥🐔雞肉串,全部🔥燒得啱啱好,😍又香又惹味!日式煎餃子🥟香脆得來入邊又充滿🤤肉汁,好啱我口味。明太子油揚豆腐🤩十分之有特色,鬆脆嘅👍油揚豆腐上邊鋪滿🥰鮮甜甘香嘅明太子醬😋,面頭輕輕燒🔥過更加甘香,鍾意荳品同明太子❤️嘅人一定會一試愛上!🐖豬腸蘿蔔味噌煮🍲味道濃郁又暖胃,豬腸同埋蘿蔔吸收晒🤤麵豉醬嘅香甜,十分之美味👍。
日式煎餃子🥟香脆得來入邊又充滿🤤肉汁,好啱我口味。