2023-01-26 104 views
唔知食咩好 落街睇下附近有咩好食 行到去太平道見到有間新開嘅火鍋店 咁就上咗去啦裝修都好闊落 坐得好舒服自助調味吧我哋點咗個推介嘅雪山飛狐鍋(魚湯龍躉)一上枱真係覺得好吸睛 好似有一大嚿雲喺個鍋上面咁 其實係蛋白嚟嘅 店員教要篤散佢 再連湯一齊飲 魚湯奶白色夠滑又有鮮味嚟得打邊爐就一定要食牛啦 兩個人少少就叫碟細嘅牛頸脊手切美國安格斯牛頸脊夠新鮮 牛味濃鮮腐竹好厚好大塊手工蟹子芝心蝦丸蝦丸大大粒好彈牙 蝦味濃 仲有呢隻芝心丸嘅芝士係可以做到拉絲嘅效果😳真係估你唔到呀下珊瑚蚌有時最怕啲珊瑚蚌碎濕濕 但係呢度一整塊之餘 肉質又爽口 鮮味彈牙 另外再嗌咗一碟淮山同埋萵筍 兩樣都好新鮮最後仲叫咗杯大檸樂 打住邊爐飲可樂最perfect match離開咗旺角火鍋戰區 呢間店環境舒服食物質素又唔錯 可以再encore
裝修都好闊落 坐得好舒服

自助調味吧

我哋點咗個推介嘅雪山飛狐鍋(魚湯龍躉)

嚟得打邊爐就一定要食牛啦 兩個人少少就叫碟細嘅牛頸脊
手切美國安格斯牛頸脊