2019-07-25
又係閨蜜chill out 嘅日子,蜜友上網睇話呢間餐廳好似好浪漫好舒服咁,於是大家同意之下就決定試下呢間餐廳啦。一入到餐廳感覺好熱冇冷氣咁,因為間店有一邊係露天茶座嘅緣故,根本冷氣已經係走曬出外, 呢一樣嘢都算數啦,跟住惡夢就開始喇,行去張枱度,個地下係黐立立、油淋淋咁好似冇抹地咁樣,我上網睇間餐廳係好高級㗎喎,價錢都唔係平㗎噃, 我哋突然間又唔知去邊度好,唯有繼續坐住先啦, 點知呢就愈坐愈熱,餐廳已經有好幾個流動性嘅冷氣機吹住,係冇作用,冷氣係走曬出去㗎,因為露天原故。我 哋一路食一路抹汗,連個妝都溶曬呀。食物方面呢還算ok嘅,叫咗個classic嘅pizza同埋一個黑松露意粉,但係真係冇辦法止再繼續食落去啦,熱得好辛苦,所以我哋快快食完就走啦 ,轉場去第二度再chill out 。