2023-08-05 560 views
昨天晚上與2個朋友,一行三個人來這間餐廳來吃晚飯。坐低咗10分鐘,都冇人來招呼,亦都冇一杯水飲,唔緊要,見到OpenRice嘅食評評價都唔錯,希望用食物去搭救返。我哋三個人叫咗個四人set,價錢嚟講又唔算貴,一個四人set都係五百幾蚊,以間餐廳嘅環境黎講,我覺得真係唔錯。我哋叫咗一個牛油果墨西哥卷餅,一個宮保雞意粉,一個闊條麵,一個Pizza,同埋一個雞沙律,計埋一個4人set 都係五百幾蚊,諗住好抵食。叫完冇耐,本應係前菜嘅墨西哥卷餅未來,但係suppose係主菜嘅宮保雞意粉就馬上來咗,可能我人比較挑剔,就叫咗侍應過嚟問一問,好好奇點解前菜都未上,就上意粉,點知侍應話一句廚房安排就了事。都唔緊要啦,我哋諗住慢慢坐,之後等到個墨西哥卷餅黎到,賣相都算吸引,唯獨口感爭少少,硬咗少少,但overall我哋都覺得呢個牛油果卷餅幾好食。本來我哋都好有期望,再去試嗰個意粉,本來一見到宮保雞意粉,覺得幾得意就去要來試吓,但係煮得真係一啲都唔好食,個芡汁打得太杰,而意粉上面嘅車好似用清水烚熟咁樣,加埋啲宮煲汁真係咸到不得了,同一個問題喺個闊條麵又再一次出現。另外衛生都爭啲,個沙律食食吓見到有隻蟲仔係

另外衛生都爭啲,個沙律食食吓見到有隻蟲仔係入面…

到最後黎咗一個Pizza ,個Pizza簡直係難食,硬到咬唔到,而餐廳經理嘅解釋係呢一款Pizza係比較脆,如果係脆嘅話唔緊要,但係佢好似當我唔識嘢咁樣,我當場用手搣個Pizza俾佢睇,係硬到搣唔開,感覺就好似Pizza Hut叫外賣,但係擺咗幾個鐘頭先食嗰種口感,好失望。
但係最後個經理都換咗另一款Pizza俾我哋,呢一個就明顯係新鮮焗出嚟,口感爭好遠。所以個Pizza我最後都會比一個合格佢哋

未去食過嘅話,就咁睇個價錢嚟講算好抵食,但係食物質素真係唔好食…幾平都冇用
2023-08-02
$150 (Dinner)