2017-02-19 383 views
響坑口食到悶悶地,突登搭小巴過黎新都城,度度都排晒隊,走去一期睇下見到甘味,又冇人龍,環境又唔錯想當年返工,響觀塘都幫襯開,做野咁辛苦,下晝幾十蚊有碗熱湯烏冬都算係咁,又夠飽肚門口望左個menu,嘩?依家甘味晚市一個set要成百二蚊再加一,同行者話唔好諗喇好肚餓就入左去諗去食咩,叫人落單,點知佢答我自己畫紙,好奇,人又唔多,做咩要浪費多張紙,我填完張紙,咪又係要叫人埋黎,好笑同行者揀左燒雞胸定食,跟烏冬,自己轉左飯,個穀飯,煲到勁爛,一pat野,完全係賣相唔得刺身,合理啦,本身都冇要求啲咩,三文魚就色水有啲個雞胸最正常,係正常,唔係特別好味食第一啖,完全係冇味,個湯見佢咁深色以為有味啦,原來係完全啖味,我以為係因為佢軟骨好入味佢突登配合,個軟骨係有咸味不過都唔得好入味,軟骨又煮得唔阿淋我自己叫左個豬軟骨手打烏冬跟餐個涼粉冰,中間啦埋單兩舊水,完全唔值唔覺得冇人等位
響坑口食到悶悶地,突登搭小巴過黎新都城,
度度都排晒隊,走去一期睇下
見到甘味,又冇人龍,環境又唔錯
同行者話唔好諗喇好肚餓就入左去
刺身,合理啦,本身都冇要求啲咩,三文魚就色水有啲
個雞胸最正常,係正常,唔係特別好味
燒雞胸定食,烏冬轉什麼穀飯
豬軟骨手打烏冬
我自己叫左個豬軟骨手打烏冬
跟餐個涼粉冰,中間啦
跟餐涼粉冰
埋單兩舊水,完全唔值
唔覺得冇人等位
Type of Meal