2021-10-14 478 views
我以為呢間餐廳係以松露為主題的高级餐廳,book 了同朋友慶祝生日。餐廳門口裝修看似很靚,點知入到去見到啲木枱膠櫈,同樓上樓下啲高級餐廳裝修差好遠,覺得有點不妥;坐低打開Menu, 叫了個松露Tasting 晚餐(set 裏有幾個item仲要加錢,有點伏), 一心諗住試吓佢哋啲松露有幾香和法式食物嘅配搭和口味,點知原來係每碟西菜加幾片松露,前菜還可以,主菜味道好渣,係一般grilled/ fried 雞豬牛魚上加幾片松露,松露嘅味道一點也不突出。叫佢地係甜品上加個Happy birthday同名,佢哋話經OpenRice 訂位時冇講所以安排唔到; 我心諗:吓?我食過的高級餐廳裏聘用的廚師即晚用醬寫幾個字,唔係好難姐,咁都安排唔到?每人比成$1000一位㗎喎⋯⋯無言!