2023-01-02 1619 views
第一次食omakase沒有講解沒有介紹食材,明白日本師傅唔識中文,這種情況應該由店員代為講解,但完全沒有。要我地不斷主動去問,先會好簡短講兩句。但要讚師傅知道後好好人自己用手寫俾我地🫶🏻壽司上菜次序亦有點怪,前菜未食已有第一件壽司,而壽司都未食哂就有湯飲🤔好似失去了應有既次序。酸薑都係我主動問。到差不多食完哂壽司先送來一碟漬物,係幾好食但已經係用餐尾段所以都冇叫refill。講返食物,壽司味道普通,壽司飯沒醋酸亦冇甜味,很淡。食材種類比較大路,沒有驚喜。燒過的赤睦、海膽、櫻花蝦玉子燒是比較好的菜式。最後的吞拿魚手卷反而是最出色。甜品是蜜瓜橙啫喱夠清甜好味。明白lunch食材一定冇晚餐咁高級但整體食物同service都好平庸。當日有枱客坐房食到興高采烈而且有Hiroki San親自主理,相信熟客的確係會有唔同的體驗。

2022-12-18
$968 (Lunch)