2020-06-29 1567 views
之前成日經過這店,見有好多明星相,好似名人飯堂咁,咁啱今日家人搵我食飯,老人家鍾意食中餐,又咁啱在尖沙咀果頭,就諗起這店,行落地庫,一入門,也覺得好懷舊,上網查原來已開了半百年,坐低無耐,個職員就問我洗唔洗落咗個湯先,咁啱佢講的湯就係我想叫的杏汁菜膽潤肺湯,當然要叫佢先落order,另外叫了秘製化口蝦子柚皮、粉絲雜菜煲、蠔皇鮑螺片扒碧緑,叫了三個餸,個職員細心地話三餸一湯夠食了,在等候期間食佢啲前菜小食,係皮蛋酸薑片,幾特別,因為平時通常係花生🥜果D,先來個湯,個湯好多料,好多豬肺,但飲落覺得個湯有D渣咁,好似D杏仁磨得唔夠,但家人話可能係D金華火腿碎🤔,anyway總之唔夠滑,個雜菜煲得D粉絲同菜同少少菇,一粒蝦米、魷魚仔也無,唔抵食,個柚皮真係幾"化口",但食得多有D漏,同仲有D苦,整體而言,真係好一般,可能期望過高,但期間服務都ok,走時也會同我們講拜拜.