2024-10-20 2293 views
週末夜晚8:15開始等位,雖然前面只有一枱二人枱都等咗好耐,九點幾先入得。望住裏便不停有人食完行出嚟,但店員根本做唔切,幾張枱放喺度15分鐘以上都冇人執枱。另外店員亦都無管理排隊情況,排排下見有一位一個人嘅客自己衝左入去,但店員又照安排座位俾佢。原本以為因為咁啱有一人枱,但之後入得個時發現原來店員係安排左樓上二人枱俾佢(個時前面仲有一枱二人未入) 。排到九點幾店員通知全部粥都無曬(餐廳收23:30),海鮮都係得翻幾種(蟹、蝦、龍蝦、元貝等等都無曬)。不過見排左咁耐,決定都係等埋佢。終於有位,上到樓上發現有好幾張大枱,只不過無人執枱(坐低後聽到店員話咩佢無左個垃圾桶,所以執唔到,唔知係咪因為咁所以咁耐都無放人入)。 (圖一係上左樓上我地坐低之後,至少二十分鐘仲係無人執枱嘅情況) 我地最後一入到去就落單,怕更多海鮮會無貨。九點二落單,大約二十分鐘黎第一批(鮮魷腸粉、節瓜同菜心), 花甲同蟶子大約三十分鐘,蒸飯就要四十分鐘。不過都明蒸野要等耐少少。食物方面就普普通通,蒸花甲同蟶子好乾,生蠔蒸飯就蒸過龍,d邊位咬唔到。其它食物就正正常常,整體食物無驚喜。最後,其實都明白蒸嘅食物要等耐少少,只不
最後,其實都明白蒸嘅食物要等耐少少,只不過望住d無人執嘅空枱、俾人插隊、同等左好耐最後好多海鮮都無,整體用餐體驗有d失望,應該只係會黎一次。
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner