2019-05-07 36 views
朋友話帶我去食龍蝦鐵板燒慶祝我生日,我二話不說立刻答應了。前菜已經非常出色,最喜歡日本響螺的鮮甜爽口,食落去好清甜,好的食材簡單的煮法已經非常到位。然後師傅又炸了白甘鯛給我們享用。白甘鯛平日好少食,原來可以連魚鱗師傅利用非常精湛,師傅將魚鱗炸到一片片飛起晒,好特別,食落香口脆卜卜日本帶子,味道好鮮甜,下面浸住紫菜湯,好入味。帶子大大粒肉,回味~龍蝦鐵板燒龍蝦肉好新鮮,睇住隻龍蝦係鐵板上面郁郁下,岩岩捉上黎,食落勁彈牙,用牛油炒一炒已經好出味。厚切牛肉用多士接住啲油份,放係上面的牛肉 肉汁嫩滑,口感一流。焦糖多士師傅特製甜品,好味程度完全抗拒唔到,原來簡單食材都可以做出美味甜品。
朋友話帶我去食龍蝦鐵板燒慶祝我生日,我二話不說立刻答應了。

龍蝦鐵板燒

厚切牛肉
用多士接住啲油份,放係上面的牛肉 肉汁嫩滑,口感一流。

焦糖多士