2021-08-29
女朋友生日同埋佢屋企人一齊食飯因為唔記得影餐牌所以菜式名 未必準確餐廳位置唔算難搵 附近都有好多唔同嘅食肆先來一碗杏汁豬燉豬肺湯, 好濃郁唔錯冇蘇味叫咗個黑松露菇 春卷嘅物體, 我諗個做法就係將好多唔同菰炒香然後加咗黑松露油,跟住再包住個春卷皮 拎去炸, 香口好味嘅呢個咕嚕肉好老實講,佢個菜名就叫生炒骨但佢哋就唔係用骨,應該用一啲冧肉黎整, 仲要散修修細細粒咁叫咗個鹹蛋黃炸魚皮小食分量十足唔錯唔錯 咁多重口味嘅嘢都要叫返個炒雜菜嘅有勝瓜洋蔥雲耳另外都嗌咗佢依個招牌嘅鵝肉, 好重味好重味既汁, 不過我就覺得唔係好抵差唔多成$300先得幾舊肉當然都要叫佢嘅招牌炒飯啦我覺得係真係幾好食嘅,豆豉鯪魚味好濃整體而言呢間餐廳整體都係比較重口味, 不過好多味菜式收費都偏貴, 食物質素都唔錯
餐廳位置唔算難搵 附近都有好多唔同嘅食肆 先來一碗杏汁豬燉豬肺湯, 好濃郁唔錯冇蘇味
叫咗個黑松露菇 春卷嘅物體, 我諗個做法就係將好多唔同菰炒香然後加咗黑松露油,跟住再包住個春卷皮 拎去炸, 香口好味嘅 呢個咕嚕肉好老實講,佢個菜名就叫生炒骨但佢哋就唔係用骨,應該用一啲冧肉黎整, 仲要散修修細細粒咁