2013-11-01 3492 views
本來, 係想訂另一家更出名的網上蛋糕店的蛋糕的. 但最快要11月中先有貨. 都明嘅, 識公關手段識搵人氣食家試食, 唔熱賣就奇忽然想起荃灣有間工廈蛋糕私店. 一日前訂, 第二日就可以攞. 即刻打去訂.馬卡龍蛋糕, 一眼就睇中, 寶貝實鍾意. 又蝴蝶又馬卡龍, 中曬唔少女人心. 好靚, 好feminine, 好浪漫怕自己路痴搵唔到路, 就做足功課search下點行. 哈, 小店的網頁好清晰咁圖文並茂講解點去, 仲有個幾貼近現實嘅地圖添.預早半個鐘去, 竟然係好順利無迷路嘅情況之下, 準時十二點到達!我太準時嘅關係, 未攞得. 一個後生斯文女攞杯水出來請我飲, 話麻煩我等等, 因為佢同事仲寫緊個生日字, 佢地係會即日寫好新鮮咁話 XDDD我問起佢特別設計嘅朱古力生日牌(5日前預訂)嘅野來打發下時間. 佢都好好笑容同禮貌同我傾.佢話3D蛋糕又貴又甜, 做個靚靚生日牌, 你想點都得. 我好認同, 我都整過3D蛋糕, 根本係色素+忌廉+雜果清蛋糕, 好睇唔好食居多, 亦好膩. 店裡有display一本蛋糕書, 曾經我係書店見過, 亦有衝動想買. 咦, 睇落阿姐姐仔個樣有幾分似書上的糕餅師. XD
馬卡龍蛋糕

都明嘅, 識公關手段識搵人氣食家試食, 唔熱賣就奇

店裡有display一本蛋糕書, 曾經我係書店見過, 亦有衝動想買. 咦, 睇落阿姐姐仔個樣有幾分似書上的糕餅師. XDDD

所有生日牌的設計和製作都係由另一位後生女設計師負責.

assume佢地網頁/publication都係出自佢手筆. 真係好用心好體貼

蛋糕係雜果清蛋糕, 唔係好甜, 我雪咗十二小時都唔會好死實.

忌廉都唔甜, 雪咗咁耐都唔硬, 深夜先食減少罪惡感 XDDDD

收禮者好開心呀, 佢真心覺得個蛋糕好靚好華麗, D馬卡龍都OK喇

我好肯定, 我將來會再幫襯的, 亦會推薦比朋友

Other Info. : 自取有9折. 工廈是門市和蛋糕工場, 佔舖面3分2. 望落好乾淨好開揚 XDDD
2013-10-30
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$216 (Other)
Celebration
Birthday