2020-07-12 215 views
今晚專登黎到荃灣接好閨蜜👩🏾‍🤝‍👩🏼放工,佢9點先放工換得衫黎好多餐廳都last order左周圍行下睇下有咩食,行下行下行到香車街街市呢邊,見到一串又一串既七彩燈泡💡好靚!吸引左我地行上去睇,原來係大排檔~係香港味道😘原本我地2個只係飲下可樂,因為周圍既環境忍唔住要麻甩一下😂藍妹呀唔該🍻🔸砵酒焗桶蠔煲 $168呢個超好味😗😗桶蠔每隻都大大粒!煮焗蠔煲會先煎一煎蠔,然後放上焗盤。蠔每邊呈金黃色,咬落蠔邊好脆口又夠味💛好肥美也🔸奇味雞煲 $168朋友是雞煲愛好者雞煲熱辣辣送上枱♨️有青椒、栗子和洋蔥作配菜鑊氣十足雞很嫩滑又入味🔸脆皮炸大腸 $98食大排檔時得飛佛😗要將豬腸清洗得好乾淨,用鹽揉搓,清除粘液污物,食嘅時候先會安心😆炸得好爽口

吸引左我地行上去睇,原來係大排檔~係香港味道😘

🔸砵酒焗桶蠔煲 $168
呢個超好味😗😗桶蠔每隻都大大粒!

好肥美也

🔸奇味雞煲 $168
朋友是雞煲愛好者
雞煲熱辣辣送上枱♨️有青椒、栗子和洋蔥作配菜
鑊氣十足
雞很嫩滑又入味