2018-03-18 53 views
Happy Friday放左工,想同老公去d靜靜地又浪漫既餐廳傾下計,享受下晚餐,響旺角鬧市,想揾間坐位分佈無敢密質質既餐廳都唔容易,朋友上次去過一間推介女生必試既cafe餐廳,叫“花花世界”,地點方便,嚮朗豪坊旁邊,於是去一試~一入餐廳以為去左一個佈滿左玫瑰花既studio,有兩面玫瑰花牆backdrop再加一個庭園式韆鞦比女生影相呃like,仲有一個類似Candy Corner既位置放左d道具同綿花糖,整間店充滿温馨既花田感覺美國安格斯肉眼配紅酒燒汁$248尼間店既食物選擇唔算多,我地每人點左一個主菜,主菜附送一碗磨菇忌廉湯,忌廉湯味道夠濃,而我選擇既安格斯肉眼份量十足,七乘熟煎得剛剛好,肉質嫩滑,口感唔錯香料桂花煮豬肋骨$179另外豬肋骨相對肉眼扒就會有d失色,一份有四條,豬肋骨本身味道唔算突出,要靠香料桂花汁,配合起離還算不錯玫瑰朱古力$36Cafe既飲品無得輸,玫瑰朱古力充滿玫瑰花香味又香又濃~ 好正呀即使係凍飲,冰塊融化後仍然香濃好味草莓朱古力$34都係香滑好味道,比玫瑰朱古力甜一點,草莓味突出~尼間餐廳賣點係環境裝修,全店玫瑰花佈置,仲可以包場,啱晒女生攪Party

一入餐廳以為去左一個佈滿左玫瑰花既studio,

美國安格斯肉眼配紅酒燒汁$248

香料桂花煮豬肋骨$179

玫瑰朱古力$36
Cafe既飲品無得輸,玫瑰朱古力充滿玫瑰花香味
又香又濃~ 好正呀
即使係凍飲,冰塊融化後仍然香濃好味

草莓朱古力$34
都係香滑好味道,比玫瑰朱古力甜一點,草莓味突出~