2023-04-22
之前朋友帶我黎食過一次,環境坐得舒服,食物質素又唔差。所以今日老公生日,決定再黎多次。訂左枱6點,入座時只有一枱客,但慢慢就多幾枱,雖然係平日,但都算多客。我地兩個人叫左一個沙律,一個小食,兩個主菜,仲有個生日甜品,哈哈....兩個人食左好多野。柚子蝦沙律-酸甜柚子汁配沙律菜,絕對係用黎醒胃,好鍾意個柚子汁係分開一個兜,唔會加落沙律菜入面。有兩隻蝦,新鮮爽口。黑松露薯條-一黎到已經聞到陣陣黑松露香味,如果唔鍾意食黑松露既朋友,一定會覺得好臭。肉眼扒配紅酒汁-牛扒要求要5成熟,都煮得岩岩好,唔會over cook,肉質都算夠香口,牛味略為淡,紅酒汁有啲搶左主角,唔係好食到牛味。士多啤梨醬豬肋骨-呢個真係不得了,份量頗大,見到真係嚇親。職員好好,見我唔知點切開,就話叫廚房幫我切開一舊舊。甜甜地,不過唔係好食到士多啤梨味,豬肋骨肉質偏鞋,咬得比較辛苦。建議多人share,兩個人都食唔晒。蘑菇蛋糕-先講造型,可愛蘑菇,配上食用花,同蛋糕碎扮泥,冇得輸。以為咁靚賣相既蛋糕,味道通常都一般,但呢個絕對有驚喜蘑菇頂部中間夾心係紅桑子醬,酸酸地,外層白朱古力脆皮,加埋一齊食好正,唔會好甜。蘑菇根部係純
蘑菇蛋糕-先講造型,可愛蘑菇,配上食用花,同蛋糕碎扮泥,冇得輸。以為咁靚賣相既蛋糕,味道通常都一般,但呢個絕對有驚喜蘑菇頂部中間夾心係紅桑子醬,酸酸地,外層白朱古力脆皮,加埋一齊食好正,唔會好甜。蘑菇根部係純海綿蛋糕,一啲都唔漏。如有朋友生日,可以訂位時預訂埋呢款甜品,店員會寫埋Happy birthday喺碟邊。
柚子蝦沙律
黑松露薯條