2023-11-19 2779 views
1:30左右黎到酒樓飲茶,叫左個四寶飯先因為阿爺肚餓。然後差唔到2:00職員就放左疊下午茶紙,我就畫左4個點心啦比個女經理啦,點知個女經理話:你係呢張台啊,唔叫得。然後我話要等到2:00正先可以?佢話係你呢張台唔叫得。請問咩意思呢?我呢張台唔叫得係指下午茶要2:00打後入座既人先叫得?如果係咁,1 你無同我解釋清楚;2 你就唔好放下午茶紙係我台度令人誤會啦;3 我未見過有酒樓好似雲海匯咁唔比人叫下午茶。 最後我當然就唔繼續幫襯啦,就一個飯+茶位費走人,個酒樓有錢都唔賺都幾好笑,多得個女經理。如果唔係貪唔洗等位,我一向都係去開富昌邨個間半島漁港。經過呢次,雲海匯以後唔會再黎,拉入黑名單!老闆睇到既話檢討下自己既員工培訓同經營手法。

老闆睇到既話檢討下自己既員工培訓同經營手法。

2023-11-05