2020-06-15 1239 views
泗益係赤柱必食,同時又係中學回憶,學生哥係赤柱放飯食既野都係黎黎去去都係個3/4個🙈佢既咖央西多士出名唔洗落糖漿,同即叫即整。之前讀書6年可能都只係食過一次,因為次次去唔係佢無開就係賣曬。要食都唔係咁易🙈今次12:30到,可能因為COVID無曬遊客所以赤柱市集好靜,即使係午餐時間,都唔洗等位。佢係無冷氣既,5/6月食都還好,7/8月可望就會有點辛苦。今次我叫左西多士($30),加冷奶茶($19)。叫完老闆就即刻拎打蛋器打蛋,準備份西多。等左10分鐘左右就有得食。上到台,熱騰騰既,再有兩片牛油係面,超邪惡。食落好多蛋味,咖央味都出既,不過真係好油,我食每口之前都要壓一壓佢,bit返d油走😓佢有個加分位既,就係佢會幫你切埋先上台,不過呢,佢切完都仲幾大塊,佢又只係比叉我,我又懶叫佢再比刀我,所以就用兩隻叉食😂杯奶茶我就好鐘意,正宗港式奶茶,好滑,夠奶又夠茶味🤩👍🏼滿分💯總言,係值得一試,但最好同人share份西多,如果唔係一定油死你🤭奶茶大推💕
西多
奶茶