2021-12-18
以前貪澳門近近地都會成日過去玩下食下,但疫情關係到宜家都係未去到,除左掛住澳門既賭場,葡國菜當然唔少得,所以今晚一於去食葡國菜位於Time Square 13/F, 門口個bar枱貼上藍白色既瓷磚,令人想起澳門有好多街道名牌、招牌、牆身裝飾都以係用瓷磚畫研成,突顯澳門風格,地方尚算闊落,都坐得幾舒服海鹽檸檬燒沙甸魚用上海鹽燒既沙甸魚,再撒上檸檬汁,簡簡單單既烹調就可以食到沙甸魚既原味,但可惜其中一條是霉的,好失望8安士安格斯肉眼牛扒8安士肉眼扒比想像中大,燒得好香,叫了5成熟,又嫩又好味,另上蘑菇燒汁醬同阿根廷青醬,我就覺得唔蘸都已經好夠味,再配埋炸薯條,好夠飽澳葡鴨肝芝士牛肝菌焗飯鴨肝軟滑甘香,牛肝菌香氣撲鼻,仲有鴨肉、辣肉腸、芝士,成個飯既味道好濃郁葡國辣肉腸炒雜菜雜菜加上辣肉腸一齊炒,好夠味,但好油,每一舊菜都有層油包住的,放耐左仲油膩西柚梳打當我見到杯紅色既柚打,我就知出事了,好藥水既味道,同好甜,非常難飲呢間可以用商場優惠卷,頓時變了快餐店,上菜速度快,感覺食物一早已預備好晒,員工忙過不停,所有野既質素都全線下滑,有點失望既一餐
海鹽檸檬燒沙甸魚
8安士安格斯肉眼牛扒