2016-09-13
上星期去,因為想食奶油麵包炸雞,近近地就去左哩間。哩度嘅裝修好靚,好吸引,另外waiter 個個成個韓國人咁,完來都係香港人。我地坐低就叫左個奶油麵包炸雞,想睇下份量有幾大先再叫其他野食。一見到,份量係大嘅,不過個奶油麵包嘅汁吸乾晒,唔係平時見到好多,多到瀉咁,忍唔住叫佢加返d汁,佢地都肯嘅。不過我期待有芝士焗面,但原來係冇嘅,可能我睇相誤會左。味道方面,個包的確係好鬆軟同脆,好味!因為唔夠汁,又唔熱,配埋一齊就普通。炸雞,第一啖都香同脆,但食多幾啖,就會發覺仲係脆皮面,食勁都冇咩肉,而佢個脆皮唔係平時炸雞果d脆皮,好大舊粉獎咁。食一件都會覺得ok, 食多兩件,就覺得有陣油「益」味,食左3、4件後,完全唔想再食。😖由於哩個招牌菜都麻麻,我地就冇叫其他野食,寧願出去搵野食。😣
哩度嘅裝修好靚,好吸引,另外waiter 個個成個韓國人咁,完來都係香港人。 我地坐低就叫左個奶油麵包 炸雞,想睇下份量有幾大先再叫其他野食。一見到,份量係大嘅,不過個奶油麵包嘅汁吸乾晒,唔係平時見到好多,多到瀉咁,忍唔住叫佢加返d汁,佢地都肯嘅。不過我期待有芝士焗面,但原來係冇嘅,可能我睇相誤會左。