2022-06-03 1968 views
這是🤦🏻‍♀️出外用餐廿年既第一編實景描述8:45🤦🏻‍♀️第一次去,早咗便門外排隊等開門;8:55🤦🏻‍♀️在店外禮貌地問掌管枱號既阿姐:因有八十多歲老人家,有無位無咁大風呢?串覆:我哋到到都好涼爽喎,去飲茶應該自己帶定件外套囉!(求其順序寫咗張枱俾🤦🏻‍♀️)🤦🏻‍♀️回:哦哦陸續進店嘟安心店內掌管安心既阿姐:想轉位一陣出聲呀🤦🏻‍♀️聽話埋位,問待應A:係咪可以轉去近牆無咁大風?事不關己A:唔係問我喎🤦🏻‍♀️:咁問邊個(A指出面)🤦🏻‍♀️走返出去問B,不想望🤦🏻‍♀️既B,問收銀,收銀指安心姐🤦🏻‍♀️又走去問安心姐,又話坐住先(已燥底)如是者無人理咗一段時間,🤦🏻‍♀️又走返去同安心姐講:我重等緊你哋安排全部店外既人入坐後,還是一直在門外既枱號姐出現枱號姐(終於有禮貌):一般老人家都會安排係中間呢啲位坐架🤦🏻‍♀️:你一早講咪得囉,衫我哋自己識帶而一開始排🤦🏻‍♀️後面,就坐旁桌既少女,就一直用外套帽蓋頭,坐近牆既食客就衫都唔洗加。。。冷暖自辨p.s. 如果唔係老人家年紀大,又剛出院,🤦🏻‍♀️都唔需要咁問,亦唔需要俾人極不尊重地當人球p.s.2如果老細見到此文:係朝早企近門口過幾個出事,尤其枱號姐;
這是🤦🏻‍♀️出外用餐廿年既第一編實景描述

8:45🤦🏻‍♀️第一次去,早咗便門外排隊等開門;

🤦🏻‍♀️回:哦哦

陸續進店嘟安心

店內掌管安心既阿姐:想轉位一陣出聲呀

🤦🏻‍♀️聽話埋位,問待應A:係咪可以轉去近牆無咁大風?

事不關己A:唔係問我喎

🤦🏻‍♀️:咁問邊個(A指出面)

🤦🏻‍♀️又走去問安心姐,又話坐住先(已燥底)

全部店外既人入坐後,還是一直在門外既枱號姐出現

枱號姐(終於有禮貌):一般老人家都會安排係中間呢啲位坐架

🤦🏻‍♀️:你一早講咪得囉,衫我哋自己識帶

p.s.2如果老細見到此文:係朝早企近門口過幾個出事,尤其枱號姐;其他送菜加水待應無問題