2018-12-18
一種符號或是一種印記,都可以帶比人一個回憶,如果一架彩色篤篤車,又會帶比你一d點樣的記憶呢?相信曾經來過泰式食泰國餐廳的人一定記得佢門口果架靚仔篤篤車,當然我也不例外,這或許就是店家想得到的效果吧。泰式風格的環境系一個印記,又系一個多元化餐廳的標志,除左來呢度食野,傾計或者大型包場party,裝修別緻,情侶二人迷你小卡位,十幾人的泰式小房間,或者似山洞一樣的包廂,吸引力十足!咁有心思的餐廳在香港并不太多。泰國佛像,擺設,燈光,甚至氣味,令人好似到左泰國。在這種精心設計的環境下,體驗一個泰國的料理,零舍開心,侍應廚師都是來自泰國,地道之選,仲要服務態度冇得彈。親切得很窩心。餐牌上菜式系泰式經典,想食到的類型大多都可以搵到,我都諗住下次同學聚會來呢度。泰式粉絲蝦煲,十分入味之余,估晤到選用了高質大蝦,肉厚而實,口感一流,粉絲好爽。味道正宗,不愧是泰國師付主理。原條魷魚🦑賣相很不錯,份量不俗,可惜不夠入味,不過點上泰式醬料,味道就加分了,店員講佢地既醬料全部系自家制,所以新鮮且濃郁。海鮮炒雜菜好惹味,送飯一流。
泰國佛像,擺設,燈光,甚至氣味,令人好似到左泰國。
海鮮炒雜菜好惹味,送飯一流。