2019-06-24 39 views
今日來到銅鑼灣食第一次食嘅日式餐廳,好多朋友食過佢哋話彷彿好似去咗日本一樣,裝修同環境都同日本好似,去到餐廳店員立刻為我地安排坐位,店內嘅裝修亦都非常之靚,餐廳嘅認識就好似日本嘅居酒屋一樣麻醬番茄豆腐沙律,沙律菜非常之新鮮番茄亦都非常之多汁,配合埋豆腐滑溜嘅口感,秘製嘅麻醬汁非常之配合原條飛魚,香港日本餐廳其實好少會食到一啲新鮮嘅魚,但我相信呢間餐廳嘅來貨應該會喺日本因為食得出非常之新鮮,魚嘅口感亦都非常之一流魚子焗薯蓉,第一次食到呢個菜式,口感同味道亦都非常之豐富炸蓮藕片,非常之爽脆如果一大班朋友食番幾杯係小食嘅必食推介三文魚中卷,賣相有啲似我哋平時食開嘅加州卷,但味道同埋口感亦都非常之豐富,因為個人非常之鍾意食三文魚貴妃蚌大隻食落非常之鮮甜虎蝦大大隻,燒完出嚟亦都冇一種縮水嘅感覺,日式甜醬牛肉鍋,秘製醬汁配合買肥牛同埋烏冬作為呢個晚餐嘅結尾非常之滿足

魚子焗薯蓉,第一次食到呢個菜式,口感同味道亦都非常之豐富

炸蓮藕片,非常之爽脆如果一大班朋友食番幾杯係小食嘅必食推介

貴妃蚌大隻食落非常之鮮甜

虎蝦大大隻,燒完出嚟亦都冇一種縮水嘅感覺,