2021-02-03 62 views
入面個環境好似去咗台灣咁有啲舊式但係又唔污糟肉燥乾拌飯呢個肉燥飯真係好好食 有別於一般肉燥加冬菇 佢入邊有啲小魚仔 比平時既肉燥香 其實可以話係唔同味 但夠juicy 撈得哂成碗飯 入面仲有白菜滷同埋滷蛋 仲有一粒貢丸 不過食到底 有好多好多油 我之前喺台灣食肉燥飯都係好多油嘅 不過鍾意健康嘅香港人未必鍾意咁多油一口蔥餡餅似餃子香 有蔥有豬肉 比例岩岩好 煎得好香口 玉米起司蛋餅最好食係呢個 有芝士 有蛋 酥皮都好香 呢個配搭係perfect! 都係好多油😆 要飲返杯茶鹽酥雞似日本唐揚多d 不過雖然都係炸 但唔太油膩 唔似出面既鹽酥雞 唔夠熱氣原汁牛肉麵麵夠彈 牛肉夠淋身入味 係d八角既味比較重 我個人鐘意肉燥飯多d!
入面個環境好似去咗台灣咁有啲舊式但係又唔污糟

肉燥乾拌飯