2023-08-17
好味餃子店經開長沙灣未食lunch嘅我搵下有咩野食,搵到一間之前bookmark咗好耐嘅餃子店,一於入去食先!呢間餃子店門口又係有一級,又係出動我塊斜板嘅時候,店內其實唔算大,得7張枱大約坐到28人左右,但都歡迎我入去食野!1.雙拼湯餃子(雲耳椰菜+芫茜)$49+樽裝豆漿$15(10/10)呢個雙拼湯餃子揀咗雲耳椰菜同芫茜,餃子皮又薄又滑,滑到似牛奶咁滑,每舊餃子勁大粒飽滿,餡料勁多,雲耳椰菜勁爽口,口感唔錯,芫茜都勁多,芫茜控要試下啦,食之前記得加辣椒醬,呢個辣椒醬算中辣,入面加咗菜脯,勁有咬口!豆漿略甜,有豆味!2.牛丸麵$30+ZERO可樂$8(9/10)呢個牛丸麵入面牛丸有4粒,牛丸牛味重,仲有生菜,麵揀咗米線,米線正常唔硬,30蚊嚟講算好抵食!2人總共價錢$109個人口味總評分:9.5/10地址:長沙灣元州街497號地舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#好味餃子店 #餃子 #芫茜控 #長沙灣美食 #長沙灣 #長沙灣好去處 #香港美食 #h
豆漿略甜,有豆味!
2.牛丸麵$30+ZERO可樂$8(9/10)
2人總共價錢$109
個人口味總評分:9.5/10
地址:長沙灣元州街497號地舖
#好味餃子店 #餃子 #芫茜控 #長沙灣美食 #長沙灣 #長沙灣好去處 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong