2022-04-08
利申先-我唔係鏡粉 🤣 但係都有聽過呢間鏡仔都有投資的新燒鳥店(係邊個成員我就真係唔知啦)社交平台內都有不少好評,我梗係要去試吓真偽,睇吓係咪即係明星效應🧐低估左佢嘅受歡迎程度,平日下午去竟然座無虛席,冇理由無功而退,點都要買走個外賣!原來外賣都唔平🙉雖然兩客以上九折,但係一個便當都接近三舊水🧐🧐 即叫即整,大約等20分鐘~趁佢仲熱辣辣你車返屋企食!返到屋企認真望下,包裝確係幾高質!竹制的正方形外盒,為免漏汁內層加多黑色膠兜。配埋沙律同麵豉湯,成件事好似拆禮物咁,好有質感!抵佢貴嘅!▪️匠之膳 燒米國牛小扒丼 $308排得井然有條的牛小排望落好治療,色澤鮮嫩,完美的三成熟!我唔客氣喇!切成一口吃下的大小,入口細緻軟嫩,油脂均稱!而且好有肉汁,再沾上特製日式燒汁,倍添風味,送飯一流呀!▪️串燒丼 $268最初驚五串串燒唔夠飽,望到便當內漲卜卜的五串肉感十足,足料㗎!鹽燒雞肉串香滑!手打免治雞肉棒幾彈牙有咬口,🤣 如果可以加多隻生蛋仲prefect ! 最欣賞係厚切牛舌,厚度足足成CM架!咀嚼起來軟脆又帶彈性,口感超正!雞翼同埋黑豚腩肉亦也不俗!成個飯盒好高分!而且好飽好飽兩款便當都真心高質!
即叫即整,大約等20分鐘~趁佢仲熱辣辣你車返屋企食!
▪️匠之膳 燒米國牛小扒丼 $308
▪️串燒丼 $268
兩款便當都真心高質! 好似賣到四月尾就取消外賣便當啦,想係屋企慢慢嘆高質便當就要趁早喇!我我都要趁早試埋另外兩個便當先🤩