2022-09-26 264 views
二刷😁有前夫陪伴一早去排隊🧡但原來12:15pm到已經排到第二輪😅今次新嘗試有:赤雲拉麵- 櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒一上檯已經見到個湯底有別於其他,比較杰身。香味十足!入口:正呀🤩🤩🥳🥳🥳味噌湯底唔會太咸,配搭櫻花蝦淡淡嘅咸香味,十分開胃😋杰身嘅湯掛湯能力比較好,就算我學日本人咁大力啜麵,都仲食到濃濃嘅櫻花蝦味噌味😋無仔細睇menu嘅我一路食一路發現驚喜😝單憑碗面見到嘅以為只有紫菜、蔥花洋蔥同櫻花蝦😂食食下首先發現兩粒小豚肉雲吞,之後再發現兩片豚肉叉燒😂又要再讚讚佢個叉燒!肥瘦分佈一流,為口感提升層次👍👍👍(不過戴番個頭盔,我覺得好食可能係因為我個人非常喜愛肥豬肉😝)前夫叫左琥珀拉麵- 黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉、雞肉叉燒上次朋友嗌左,我只係試左一啖湯,今次同前夫交換食左半碗😜一改我上次嘅印象!今次無左油淋淋嘅感覺,雖然黑松露味好似淡過上次(可能因為我食左櫻花蝦先😜),但恰到好處。而且較清淡嘅湯,反而更能食得出拉麵本身嘅小麥味😚連無bias嘅前夫都大讚出色😆😆😆另加小食芝士羽根燒餃子:話說響前夫面前要保持矜持,我輕輕影左兩張相就開動喇😜嘩!原來餃子熱食係咁好食架😍🥰😂🤣(上次
今次新嘗試有:赤雲拉麵- 櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒

另加小食芝士羽根燒餃子:
話說響前夫面前要保持矜持,我輕輕影左兩張相就開動喇😜嘩!原來餃子熱食係咁好食架😍🥰😂🤣(上次影左帶埋公仔影左勁耐😂)羽根一貫脆口,但面頭芝士極速冷卻變硬,頭兩啖都做到拉絲效果,之後果d直接同餃子完全分離😕even有芝士響面,餃子嘅味道都係偏淡,建議可以略加檯面上提供嘅調味料🙂
遺憾嘅係,前夫試唔到佢最愛嘅溏心蛋呀!唯有下次帶佢黎多次啦🤣