2023-03-09 1089 views
今日約咗閨蜜食晏, 佢話帶我去一個地方飲茶, 我仲以為係去酒樓 ,點知呀去咗火鍋店。🙃 呢度中午係可以食點心, 款式好多 ,有啲都幾特別。 我哋為咗健康著想 ,先點素菜 ,最特別係有話梅涼瓜, 醃得爽脆酸甜 ,非常醒胃 ,特別健康。 跟住又叫涼拌雲耳 ,蒜蓉青瓜, 先食蔬菜, 再食蛋白質同碳水化合物 ,就係最健康嘅食法。 跟住又叫左一籠蝦餃 ,三隻巨型蝦餃 ,入面全部都係鮮爽蝦肉 ,食得好過癮。 跟住又叫咗煎釀尖椒, 少少辣嘅長尖椒, 釀咗魚肉, 煎香 ,林啲豉油 ,非常惹味又唔肥膩。 最後一個點心係排骨陳村粉, 其實係排骨腸粉, 腸粉好滑 ,不過份量少啲 。排骨就好多, 醃得過咗龍少少, 味道都好。 呢度仲有一樣嘢好特別, 就係送老火湯 ,今日係粟米🌽紅蘿蔔🥕煲豬肉🐷, 煲得好夠火候, 好和味, 仲有粟米同紅蘿蔔食 ,超正。 飲茶梗係要叫返壺茶, 我哋就叫咗菊花茶🌼, 成壺都係菊花, 好清香, 喺宜家初夏嘅天氣 ,飲咗好舒服, 清熱又滋潤, 下次飲茶都走嚟呢度, 埋單$246, 收費合理。

呢度中午係可以食點心, 款式好多 ,有啲都幾特別。

飲茶梗係要叫返壺茶, 我哋就叫咗菊花茶🌼,