2019-04-16 249 views
健康之選 蜜糖烤雞香港開得越來越多韓國餐廳 但講到烤雞始宗 就一定係 Goobne今日特登去試新出嘅蜜糖香滑烤雞荃灣店唔算好大 只係得十多張枱 閒日去都坐無虛席 所以今日都等左一陣位雖然店面唔大 不過都坐得好舒服 環境寧靜 可以一邊食一邊同朋友慢慢傾計 首先上場係經典凱撒沙律 食肉之餘當然要食返啲蔬菜啦 沙律就係一個最好嘅選擇呢度嘅沙律份量十足 除咗新鮮嘅蔬菜 仲有橄欖車厘茄麵包粒等等 而沙律醬係另上 可以跟返自己口味去落沙律醬的份量食物上場!我地叫左蟹子沙律醬芝士雞蛋卷 厚厚的雞蛋卷 加上橙黃色嘅沙律醬 外貌相當吸引 一刀切落去 熱辣辣的芝士馬上流出黎 令人食指大動酸酸地並帶小小辣嘅沙律醬 配上芝士雞蛋卷 中和返芝士的油膩感 加上蟹子的特別口感 十分開胃 終於到主角 蜜糖香滑烤雞 我地叫左無骨見到每一塊都啖啖肉 被蜜糖醬汁包裹着首先唔點醬食一舊 好多汁 帶微微的蜜糖味名副其實「香滑」烤過嘅雞塊 其平時韓式炸雞唔同雞皮嘅油份已經谷晒出嚟 所以食落絕對唔肥膩 又唔會熱氣 配埋旁邊嘅醃蘿蔔 一酸一甜 越食越好味絕對係健康之選
健康之選 蜜糖烤雞

蜜糖香滑烤雞

終於到主角 蜜糖香滑烤雞 我地叫左無骨
見到每一塊都啖啖肉 被蜜糖醬汁包裹着
首先唔點醬食一舊 好多汁 帶微微的蜜糖味
名副其實「香滑」
烤過嘅雞塊 其平時韓式炸雞唔同
雞皮嘅油份已經谷晒出嚟 所以食落絕對唔肥膩 又唔會熱氣