2007-07-31
星期六嚟食lunch,好耐之前嚟過一次,印象唔錯,今次亦是晴朗的日子,看著露台的小花園很舒服,可惜張枱已經有人occupied 咗。Brunch的menu勁抵: 包drink,自助沙律吧,main course,自助甜品,tea/ coffee,才$98!先叫咗個iced apple tea,好清新。沙律的菜很新鮮,有兩款,caesar salad裏的croutons是自己整的大大粒好脆,又有各款麵包。我地二人叫咗公司三文治及vegetarian pizza,個sandwich好多料(美中不足是沒有roast chicken),個包好好味,薯條好大條好脆,仲有salad,勁大份! Pizza好薄,相當好。食好呢度已經太飽了,但又想試下甜品,選擇雖不多但也精緻,努力地試咗cr鋗e brulee,曲奇餅,chocolate cake(一小格)及好精美的berries (strawberries, raspberries & blue berries),好美味。再嚟一杯earl grey tea,各自有一個teapot,講真,上次去黄埔海逸酒店食buffet都冇一壺茶咁樣serve法,呢度真
再嚟一杯earl grey tea,各自有一個teapot,講真,上次去黄埔海逸酒店食buffet都冇一壺茶咁樣serve法,呢度真係冇欺場。
埋單真係$98位加一。環境好,食物有質素,價錢平,service都幾殷勤,實在超值,at least for lunch,dinner 未試過。