2016-10-24
幾年前食過正記,隔左好耐都冇食過大排檔,有d掛住大排檔既鑊氣,於是就黎左食啦😆7點幾左右到,去到都已經幾多人,樓上岩岩好仲有幾張台,我地都唔洗等位,但係我地坐低之後10分鐘左右都坐滿晒,睇黎都幾多人黎呢到食。我地一共叫左4個餸,5個人食岩岩好。首先上既係:蒜香蜜汁牛柳粒 $83 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一上望到碟嘢黑蚊蚊,估唔到食落有驚喜。呢碟係有牛柳粒加薯仔,再有d炸蒜同蜜糖汁。一開始食面頭d薯仔已經覺得唔錯,d薯仔係炸過既,再加上蜜糖汁,有微微嘅甜味,非常夾。神奇嘅係食到底d薯仔會變到好似蕃薯嘅味道,因為底嘅蜜糖汁比較多,但係都好味,而牛肉就普通可以接受。但成碟既味道都好豐富,我最鐘意呢碟餸😍第二樣:椒鹽鮮魷 $88椒鹽分量落得岩岩好,唔會太䶢,仲有少少辣味,而且都炸得好脆,魷魚又唔會韌,送飯食都幾正。第三樣:沙嗲粉絲肥牛煲 $75煲入面有肥牛、粉絲、青椒、芽菜、菠蘿,配料都幾多,但個嘅味道同想像中有大出入,個煲係清嘅,食唔到有沙嗲味。但因為前兩個送都比較濃味,食番呢個清既中和下都可以接受,但如果繁係想食沙嗲既味道咁你就唔好叫呢個啦。第四樣:西蘭花花枝片 $83最後用左個菜做收結😋呢碟
我地一共叫左4個餸,5個人食岩岩好。
首先上既係:
蒜香蜜汁牛柳粒 $83 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
第二樣:
椒鹽鮮魷 $88
第三樣:
沙嗲粉絲肥牛煲 $75
第四樣:
西蘭花花枝片 $83
感覺上大排檔嘅呀姐態度都比較差,但呢間d呀姐都唔錯,我地仲係咁叫佢幫我地加水,哈哈!而且環境都幾乾淨,坐得闊落又舒服。 賣單每人100有找!
整體黎講,好味又抵食😆😆