2017-06-23
上星期父親節,驚住多人所以屋企人之前一早book咗黎呢到慶祝父親節!因為平時屋企人都好忙,唔會放假!所以呢日就特登約埋收早啲,早啲入黎順便係大尾督行個圈,比大家relax下感受下大自然!入到黎五點幾,架車可以泊係餐廳提供既車位先,呢點好好!然後出去行下先返黎食,可能連續幾日落大雨關係無乜人,涼涼地天氣都幾舒服☺️行咗九個字左右就夠鐘食野啦!慢慢行過去餐廳,原來係正大尾督碼燒烤場附近呀好易搵!一入到間餐廳,所有既野都好泰國feel 呀⋯⋯好快揀咗幾道菜,首先黎咗必食既冬陰公湯,好濃辣度又ok好開胃,掛住飲唔記得咗影相😭跟住就黎咗咖哩蟹,咖哩好正!不過我嫌麻煩就無食到蟹,屋企人食咗就話好多肉!因為咖哩好好味關係我叫咗薄餅同蒜茸包點咖哩!同埋呢個唔太辣同行既一歲小朋友都食薄餅加咖哩食得好滋味☺️食食下明爐烏頭就到咗...呢個個人覺得都幾好!有個小食拼盤都好多下,好味👍🏻叫咗個金邊粉,因為有小朋友係到就諗住唔叫辣,點知個侍應好貼心話可以將辣放埋一邊,鐘意先自己加!我加咗辣好好食!又係掛住食唔記得影相😭個菠蘿炒飯好多菠蘿又炒得幾好食👍🏻仲叫咗個柚子沙律,又酸又甜好開胃☺️所以不知不覺食多咗野食黎得好快
一入到間餐廳,所有既野都好泰國feel 呀⋯⋯
個菠蘿炒飯好多菠蘿又炒得幾好食👍🏻
仲叫咗個柚子沙律,又酸又甜好開胃☺️所以不知不覺食多咗
野食黎得好快我又掛住食所以好多都唔記得影相😭
不過我會再黎食架下次會影返!因為真係好好味!