2016-06-12
話說今日下午成班兄弟踢完友誼賽,個個都勁肚餓,想搵啲好野食醫下個肚。沖沖下涼,就有個朋友話帶大家去食好野,佢又有揸車,咁梗係要痴車坐啦,結果一行4個人就出發去食野啦。揸車就當然方便啦,不過我睇過搭地鐵,行都係5分鐘就到,都幾就腳。去到門口,就已經聞到好香好濃嘅味道,加上我地非常肚餓,就更顯食慾。可能因為星期五晚嘅關係,都需要等10分鐘左右。入到去坐低,就見到一本厚厚嘅menu,好多唔同嘅選擇。因為太多選擇,唔知點揀好,就叫左服務員幫我地推介幾道菜色。而我就話一定要食羊,所以就揀左以下呢幾樣菜色。分別有烤雞腿,薄荷燒雞腿,燒羊肉咖哩,菠菜燒牛肉,咖哩芝士菠菜,印度蒜蓉烤餅,同埋印度洋蔥烤餅。先黎嘅係佢地嘅招牌菜烤雞腿,呢個雞腿真係冇得輸,好香真係好香,食落個雞好鮮嫩,啖啖肉,正!跟住到薄荷燒雞腿,都幾重薄荷味,好清新,好食!之前就燒羊肉咖哩,菠菜燒牛肉,咖哩芝士菠菜,同埋2個烤餅一齊到。岩晒,烤餅可以同埋啲咖哩汁,菠菜味一齊食,而且啲烤餅新鮮出爐,熱辣辣,好香口!不得不重點推介個燒羊肉咖哩同個咖哩芝士菠菜。個羊肉好鮮嫩,如果鍾意食羊嘅,呢個係必須要試!跟住個芝士菠菜,開頭叫嘅時候以為佢係
跟住到薄荷燒雞腿,都幾重薄荷味,好清新,好食!
不得不重點推介個燒羊肉咖哩同個咖哩芝士菠菜。個羊肉好鮮嫩,如果鍾意食羊嘅,呢個係必須要試!跟住個芝士菠菜,開頭叫嘅時候以為佢係菠菜為主,點知黎到,係菠菜蓉加芝士粒,菠菜味好正再加淡淡嘅芝士粒,好好食。
食完呢餐豐富又好食嘅晚餐,大家都抱住個肚走,非常滿足,下次一定要再黎食過。