2008-07-23 18 views
2008年7月19日晚上8:30 同沙牛男友上廣州, 晚餐唸起呢間, 咪破例食一次 (減肥中, 晚餐儘量食菜炸!) 由沙田火車站行過去, 其實都幾遠o下, 天氣又熱呢! 到啦! 到啦! 原來係食潮州o野. 我呢個潮州人梗係開心啦! 兩個人食三碟o野, 不過d餸好大碟o架, 其實兩個人兩碟已經好夠好夠, 食到我地眼到大埋 1) 煎蠔餅走䓤走”然西” – 其實係炸, 不過真係幾好味! 可以話係我食過香港最好食的. 記住! 我走曬d配菜之後, 只係蛋+蠔, 不過一d都唔腥, 正正正! 重係有兩大塊, d蠔又肥, 正正正!2) 咕嚕肉 – 呢個當然唔係潮州o野, 不過我間間都會試, 不過呢間唔係好得, 大家don’t waste money啦!3) 炸大腸 – 响減肥日子裡面食呢個都知死得嫁啦! 不過, 又抵死喎! 因為都幾好食o架! 沙友男友話同鳳城差唔多, 呢到賣50蚊, 我未食過鳳城, 無得比較3碟+2汽水 = $130左右(我記得係)待應都幾好人!有下次! 不過等我減番今日多咗果幾磅先

1) 煎蠔餅走䓤走”然西”
2) 咕嚕肉
3) 炸大腸

3碟+2汽水 = $130左右(我記得係)

待應都幾好人!

有下次! 不過等我減番今日多咗果幾磅先