2019-09-16
Lab 10 #旺角呢間位於朗豪坊嘅韓燒,特別在於佢大部份嘅座位設計係比兩個人,而且仲有啲二人份量嘅套餐,所以如果得兩個人無啦啦想食韓燒,呢間的確係唔錯嘅選擇。最最最好係佢係冇煙韓燒,所以唔會食完之後成身都係韓燒味!牛牛板 $198(二人份量)厚切牛舌、安格斯西冷、黑牛牛板腱、特級牛小排、韓式牛肋條、特級牛後腹、嚴選一口牛以呢個價錢可以食到咁多唔同部位品種嘅牛,都真係幾抵!而且大部份嘅牛都好淋、入晒味 (除咗牛舌比較硬之外)。 不過雖然佢話係二人份量,但其實每一個部位只係得幾塊,嗌多碟飯或者面會飽肚啲。味道:4/5性價比: 4/5韓式牛肉炒粉絲 $85呢個就普通左少少,佢嘅牛肉其實似肥牛,而唔係真係一塊塊牛肉。而且佢嘅調味偏淡,就咁食真係有啲難入口,但係點少少佢嘅韓燒豉油就會即刻好味好多!而且成碟野都好油,比一般嘅韓式炒粉絲油好多,一般般。味道:3/5性價比: 3/5我都幾推介呢間嘅韓燒,但係就絕對唔建議帶炒粉絲,如果真係唔夠飽可以試吓去其他熟食。
最最最好係佢係冇煙韓燒,所以唔會食完之後成身都係韓燒味!
牛牛板 $198(二人份量)
味道:4/5
性價比: 4/5
韓式牛肉炒粉絲 $85
而且成碟野都好油,比一般嘅韓式炒粉絲油好多,一般般。
味道:3/5
性價比: 3/5