2024-08-29 235 views
如果下次經過尖沙咀想食日式燒肉,建議你可以試下呢間「燒肉801」。呢間日式燒肉好近尖沙咀地標 the one。更加準確嚟講就係響加連威老道同加拿芬道交界嘅十字路口,紅色招牌非常之易認易搵。入到去地方都算闊落,唔會係迫迫夾夾果種。今次食咗個「801套餐」同「806套餐」「801套餐」有「大判燒!黑毛和牛肩胛肉」、「腹前牛小排」同埋「蔥鹽味雞腿肉」。而「806套餐」就係一個牛舌套餐,入面分別有「鹽味牛舌」同埋「醬油牛舌」。兩個套餐之外仲要咗一份「牛小腸」。首先講嗰個牛小腸,非常重油脂,所以好甘香再講講雞腿肉,味道唔會太重,肉質比較彈牙。牛舌方面,我最怕啲牛舌太過薄身,但係呢度嘅牛舌都有一定嘅厚度。牛小排肉味香濃,油脂夠哂香噴噴。最後嗰塊黑毛和牛肩胛肉,肉質非常嫩滑、富有油香,係超級好味道。講多樣嘢俾你知,而家午餐仲會送湯同埋白飯添,詳情可以喺入座嘅時候先詢問店員。整體嚟講,我對呢一間餐廳嘅評價都好好,睇下幾時再有機會幫襯下先。

呢間日式燒肉好近尖沙咀地標 the one。

入到去地方都算闊落,唔會係迫迫夾夾果種。
今次食咗個「801套餐」同「806套餐」
兩個套餐之外仲要咗一份「牛小腸」。

首先講嗰個牛小腸,非常重油脂,所以好甘香

再講講雞腿肉,味道唔會太重,肉質比較彈牙。

牛小排肉味香濃,油脂夠哂香噴噴。

2024-08-20
Type of Meal