2021-10-09 119 views
清新開胃前菜《油甘魚刺身》Hamachi Ceviche魚係高質嘅~新鮮又有質感底下嘅蔬菜粒粒好醒胃,勁match🤩估唔到墨西哥菜可以咁清新!$158🌮Tacos AI Pastor(3片)佢地有多款墨西哥薄餅我地就叫左豬頸肉呢款~調味係好味嘅,配埋菜粒粒完全唔覺油膩美中不足係肉質偏乾左啲🙈薄餅唔會太硬身,都軟身嘅~好食!$128🍖chicken Alanbre (Encore之選✨)蔬菜芝士烤雞(強行翻譯😂)呢道菜好驚喜👍🏼👍🏼估唔到咁好味呢個燒雞肉好食過豬頸肉好多肉嫩多汁😋燒得勁好!都大份之後啲蔬菜又索晒啲肉汁,超好味🤤連老闆一向唔食青椒紅椒🫑,佢都食晒😏$228🍹Pineapple Basil Smas呢杯cocktail 太酸😖我平時都鍾意酸,又怕太甜但我都覺得唔夠甜,下次試其他🙈$88☕️Hot Americano老闆係愛啡之人,佢話呢間好飲而且佢覺得都抵飲~😂我就唔飲嘅,所以唔識分享喇😅$48總結全餐飯嘅食後感~原來墨西哥菜可以咁清新!佢地每道菜都有好多切到好細粒丁嘅蔬菜👍🏼當時心諗,廚房真係好忙😂全部都要切到咁呢啲蔬菜丁同肉類非常夾,食落仲更添口感👍🏼減少油膩感~我就好鍾意

清新開胃前菜《油甘魚刺身
Hamachi Ceviche
魚係高質嘅~新鮮又有質感
底下嘅蔬菜粒粒好醒胃,勁match🤩
估唔到墨西哥菜可以咁清新!
🌮Tacos AI Pastor(3片)
佢地有多款墨西哥薄餅
我地就叫左豬頸肉呢款~
調味係好味嘅,配埋菜粒粒完全唔覺油膩
美中不足係肉質偏乾左啲🙈
薄餅唔會太硬身,都軟身嘅~好食!

🍖chicken Alanbre (Encore之選✨)
蔬菜芝士烤雞(強行翻譯😂)
呢道菜好驚喜👍🏼👍🏼估唔到咁好味
呢個燒雞肉好食過豬頸肉好多
肉嫩多汁😋燒得勁好!都大份
之後啲蔬菜又索晒啲肉汁,超好味🤤
連老闆一向唔食青椒紅椒🫑,佢都食晒😏

🍹Pineapple Basil Smas
呢杯cocktail 太酸😖
我平時都鍾意酸,又怕太甜
但我都覺得唔夠甜,下次試其他🙈

☕️Hot Americano
老闆係愛啡之人,佢話呢間好飲
而且佢覺得都抵飲~😂
我就唔飲嘅,所以唔識分享喇😅

總結全餐飯嘅食後感~原來墨西哥菜可以咁清新!
佢地每道菜都有好多切到好細粒丁嘅蔬菜👍🏼
當時心諗,廚房真係好忙😂全部都要切到咁
呢啲蔬菜丁同肉類非常夾,食落仲更添口感👍🏼減少油膩感~我就好鍾意喇~😌

環境:都好闊落~好坐嘅,同朋友食完飯再吹下水一流😏而且呢度都幾有情調,拍拖食飯都好啱😌💋

服務:都好好,職員都好nice~

✨我仲留意到佢哋張餐桌紙比起好多餐廳都厚身,成本都貴好多🙈,紙質唔易整濕,而對佢哋員工清理又方便,呢啲細節位都做得咁好,值得一讚👍🏼
Celebration
Anniversary