2018-07-04
2037 views
同老婆兩個都鍾意打邊爐,不過淨係打邊爐有時會覺得單調左D,同朋友傾開計佢話兆萬有間壹蒸鍋除左打邊爐仲有蒸鍋,呢日就同老婆嚟幫襯下。餐廳光猛闊落,座位坐得舒服。開始時侍應畀我哋先揀湯底。粥鍋、水煮麻辣鷄鍋、四川麻辣湯等等一共有十五款可以揀,我同老婆左三文魚頭番茄鍋。揀完湯底就再入紙揀刺身,刺身都係任食嘅,落完單好快就到,每款食落都好新鮮。👍湯底一上枱已經聞到濃郁的番茄香味,湯底一滾開侍應就會將首輪的蒸品放喺湯底上面蒸大約8分鐘就可以食喇😋首輪蒸品大部分都係新鮮嘅海鮮,上面鋪左好多粉絲同蒜蓉,蒸嘅時間又掌握得好好,蒸品唔會過火食落新鮮好味!餐廳都提供左好多種類嘅蒸品可以無限追加。食完蒸品就輪到打邊爐了,呢度嘅雪花肥牛肉夠牛味又嫩滑,讚!除左牛肉我哋仲點左滋補花膠,厚身又彈身;鮮鵝腸、牛柏葉、魚皮餃、炸魚皮、山根、冬菇、粟米、油麥菜,除左呢D仲有好多其他配料可以揀。😋😋😋餐廳仲提供好多款飲品同雪糕任飲任食,當然要嘆返D雪糕先走啦😚
餐廳光猛闊落,座位坐得舒服。
食完蒸品就輪到打邊爐了,呢度嘅雪花肥牛肉夠牛味又嫩滑,讚!