2021-11-23
平日經過旺角,原來金雞廣場入面都開咗唔少餐廳!餐廳裝修簡單,啲枱都偏向比較大張,適合一大班朋友過嚟聚會傾偈~當日我哋下午去到,叫咗兩個老闆娘推薦嘅招牌set lunch。西班牙無骨豬柳($78)餐牌上面對食物嘅形容好準確!食物上枱嘅時候已經睇得到豬樓表面嘅油花好重,望落去令立立咁,令人食慾大增!食落口豬肉嘅味道非常濃郁,而且肉質係超級鬆軟,食到好香嘅油脂味,你個豬柳配埋飯一齊食我相信更加一流,不過今次我就叫咗薯菜,不得不提個薯菜做得好好,個薯角炸得好脆,非常香口🤣西班牙無骨豬扒($78)豬扒雖然望落去比較乾,但係咬落去嘅時候仍然感覺到入面非常多肉汁!而且肉質都係一樣非常鬆軟,呢款肉比起豬柳會更有口感,如果鍾意有咬口嘅你可能會鍾意呢款多啲,但係我個人就鍾意油花重啲嘅豬柳🤣總括嚟講呢間餐廳性價比都幾高,老闆娘介紹嘅招牌菜都好抵食,喺附近返工嘅你哋都可以嚟試吓
西班牙無骨豬柳($78)
西班牙無骨豬扒($78)